Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Školní jídelna

Upozorňujeme strávníky, že odhlášky, přihlášky nebo přehlášky obědů lze provádět na webových stránkách, telefonicky na č.  733 582 222 nebo přímo v ŠJ  (2 dny předem). Při náhlém onemocnění tentýž den nejpozději do 7.00 h .

- při odběru stravy 1. den při nemoci nebo nepřítomnosti strávníka je strava účtována ve snížené sazbě, za další dny nepřítomnosti se účtuje v plné sazbě (jako cizí strávník, tzn. Kč 80,-)!  

Viz VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Kalkulace nákladů na stravu

 

Platnost: od 1. 1. 2023

 

Položka kalkulace

Strávníci

3 – 6 let

Strávníci

7 – 10 let

Strávníci

11 – 14 let

Strávníci

15 a více let

Zaměstnanci

a bývalí

zaměstnanci

Cizí strávníci

spotřeba potravin

33 Kč

33 Kč

35 Kč

37 Kč

48 Kč

48 Kč

osobní náklady

0 Kč

0 Kč

0 Kč

0 Kč

0 Kč

23 Kč

věcné náklady

0 Kč

0 Kč

0 Kč

0 Kč

0 Kč

7 Kč

zisk

0 Kč

0 Kč

0 Kč

0 Kč

0 Kč

2 Kč

celkem

33 Kč

33 Kč

35 Kč

37 Kč

48 Kč

80 Kč

 

 Věra Andrýsková,                                                                                      Mgr. Petr Bělohrad,

vedoucí ŠJ                                                                                                    ředitel ZŠ

tel.: 733582222

 e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU
S účinností od 13.12.2014 nabývá platnost
SMĚRNICE 1169/11 EU a VYHLÁŠKA 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10
 
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je prokázáno, že mohou
vyvolávat u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby
veškeré složky byly zřetelně označovány názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo
připraveného pokrmu.
 
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale má pouze funkci informační jako každý
výrobce potravin a pokrmů.
Není možné se při výrobě velkého počtu porcí věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost
si musí každý strávník (popř. zákonný zástupce) pohlídat sám.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen podle seznamu,
který bude vyvěšen v blízkosti jídelního lístku.
 
SEZNAM ALERGENŮ
EU specifikovala 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení:
 
1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
2. KORÝŠI a výrobky z nich
3. VEJCE a výrobky z nich
4. RYBY a výrobky z nich
5. PODZEMNICE OLEJNÁ (arašídy) a výrobky z nich
7. MLÉKO a výrobky z něj
8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. CELER a výrobky z něj
10. HOŘČICE a výrobky z ní
11. SEZAMOVÁ SEMENA (sezam) a výrobky z nich
12. OXID SIŘIČITÝ a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. VLČÍ BOB (lupina) a výrobky z něj
14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich
 
Za další alergeny lze považovat též jablka, hrušky, meruňky, broskve, jahody, rajčata,

špenát, aromatické byliny, ale ty neznačíme.

Free Joomla! template by L.THEME