Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Městečko Kybernetov

kybernetiv

 

Když chceme dítě naučit pohybovat se bezpečně v dopravě, vezmeme jej za ruku a projdeme s ním trasu z domova do školy. Dokážeme děti naučit pohybovat se bezpečně také na internetu? Tento úkol se snaží splnit desková hra Městečko Kybernetov.

Hra je určena pro děti ve věku 5-9 let a průvodcem ve hře je vždy jeden dospělák nebo starší sourozenec. Než děti necháme samotné přecházet silnici, odmalička s nimi tuto situaci trénujeme. Přistupujeme podobně i k bezpečnému pohybu po kyberprostoru?

 

9. ledna 2024 jsme si hru mohli poprvé vyzkoušet. Do třídy 3.B přišla paní Michaela Drahoňovská, autorka hry.  Představila nám městečko Kybernetov, jeho ulice a obyvatele. Společně se žáky a paní učitelkou Kašpárkovou jsme si hru otestovali. Tato didaktická deskovka zaujala dospělé i děti

Městečko Kybernetov se zaměřuje na problematiku kyberšikany, netholismu, kybergroomingu, zdraví a online svět. Obsahuje i vyzvu pro rodiče, protože od rodičů děti přejímají jejich vzorce chování. V této výzvě najdou rodiče užitečné rady, jak zvládnout digitální přetížení a udržet sebe i děti ve zdravém odstupu od IT technologii.

Hru jsme zakoupili, je k dispozici třídním učitelům a dětem ze školní družiny. Určitě najde svoje využití ve třídnických hodinách, hodinách prvouky, přírodovědy a výchovy ke zdraví. Děkujeme paní Drahoňovské a firmě Benjamín za nabídku a seznámení s touto hrou. 

Mgr. Ilona Jurčeková

FOTOGALERIE ZDE

 Akce je součástí Projektu „EFEKTIVNÍ PREVENCE“, který je spolufinancován Zlínským krajem.

Logo Zlínský kraj JPG černé

 

 

 

Spolupracujeme

hostetin logoDDM PastelkaLesy CRliskaLogo PUOBlogo trnkaOVOVweb vis logozabka 02NPZP povinna publicita banner A4

Free Joomla! template by L.THEME