Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

PROJEKTOVÝ DEN "VYTRVALOST - cesta k úspěchu ve vědě i sportu"

Snímek obrazovky 2024 05 14 092053         V pátek 10. května realizovala celá škola projektový den na téma „Vytrvalost - cesta k úspěchu ve vědě i sportu“.

Projektový den umožnil zajímavou formou a zážitkovým způsobem představit žákům osobnosti Otakara Borůvky a Emila Zátopka. Téma projektu bylo vybráno tak, aby samo o sobě žáky oslovilo a motivovalo. V celém projektu jsme sloučili několik aktivit a propojili jsme poznatky z různých oblastí s realitou.

 

          Aby pro nás nebyl Otakar Borůvka jen pamětní deskou ve vstupu do školy, seznámili jsme se se základními fakty o jeho životě a díle. Žáci zjistili, že se narodil ve staré budově školy, studoval na uherskohradišťském gymnáziu a univerzitě v Brně. Po studiích se věnoval pedagogické i vědecké činnosti. Až do svých 71 let pracoval v Matematickém ústavu Akademie věd v Brně. S jeho vědeckými objevy z oblasti teoretické matematiky se studenti seznamují až na vysoké škole. Borůvkův algoritmus je však využíván v každodenní praxi i dnes při projektování kanalizačních, elektrických a jiných sítí.

          Nové informace i znalosti z dalších předmětů musely děti použít při únikové hře v Přírodní učebně Otakara Borůvky. Únikovku si pro ostatní připravili deváťáci.

Emila Zátopka nám záviděl celý sportovní svět. Jeho nezlomná vůle a vytrvalost ho dovedla k úspěchům na olympiádě v Helsinkách a jeho trojnásobné vítězství ve vytrvalostních disciplínách nebylo dosud nikým překonáno.  V praxi jsme si zkusili, jaké je to uběhnout maraton. Zvládli jsme to štafetovým způsobem za 2 hodiny a 27 minut.  Štafetový kolík jsme si předali na 150metrovém oválu 282krát. Naše štafetové družstvo čítalo 214 žáků. Tato aktivita byla součástí e-Twiningového projektu „Emil Zátopek - běžec s nezlomnou vůlí“.

Během projektového dne bylo také slavnostně otevřeno nové workoutové hřiště na školním dvoře. Motivační a odbornou instruktáž si pro naše žáky připravili sportovní instruktoři a studenti FTK UP Olomouc.

Další e–Twinngovou aktivitou byla taneční lekce zumby pro všechny věkové kategorie. Projektová akce byla dále obohacena o hudební činnosti a výtvarné techniky. Projektový den jsme uzavřeli na školním hřišti společnou choreografií zumby na píseň „Feel the Magic in the Air“. Slova a hudba podtrhla krásnou atmosféru celého dne.

A kdo opravdu oslavoval 125. výročí narození Otakara Borůvky, ten si ještě dal borůvkové knedlíky ve školní jídelně.

                                                                                                                                                            Učitelé a žáci ZŠ

VIDEO Z PROJEKTOVÉHO DNE - autor Albert Příleský 8.B

FOTOGALERIE I            FOTOGALERIE II            FOTOGALERIE III

PD Štafeta

PD Zumba

PD Workout

Spolupracujeme

hostetin logoDDM PastelkaLesy CRliskaLogo PUOBlogo trnkaOVOVweb vis logozabka 02NPZP povinna publicita banner A4

Free Joomla! template by L.THEME