Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Exkurze v redakci časopisu ZORA

a5dpTzrrJak už jste mnozí zaznamenali, v březnu vyšlo první číslo školního časopisu Pěkné kvítko. Protože naši redaktoři odvedli kus práce ve svém volném čase a protože se naskytla skvělá možnost podívat se do skutečné redakce časopisu, příležitosti jsme využili a 16. 5. 2024 jsme vyrazili na exkurzi do Prahy.

Zde jsme navštívili redakci časopisů pro zrakově postižené. Šéfredaktorka Daniela Thampy nám nejdříve ukázala nějaké pomůcky usnadňující nevidomým život, pomáhající jim naučit se číst Braillovo písmo, ale i několik her a hlavolamů. Mimo to se také žáci ptali na mnoho věcí, které je o životě nevidomých zajímaly.

Poté jsme se přesunuli do redakce. Překvapilo nás, že je to vlastně jenom taková kancelář s počítači a speciální tiskárnou na Braillovo písmo. Prohlédli jsme si svázaný ročník časopisu Zora z r. 1921 a srovnali ho s novými čísly časopisu. Zajímavé byly především ukázky hmatových obrázků tištěných různými způsoby. Paní šéfredaktorka naše žáky velmi chválila, jak jsou pozorní a jak zvídavé kladou otázky a slíbila nám, že kdybychom přijeli znovu, připraví nám další program a domluví návštěvu výcvikového střediska vodicích psů.

 

Po ukončení exkurze jsme se ještě stihli projít Prahou a podívat se na Pražský orloj a Karlův most.

Podrobněji si o této akci můžete přečíst v dalším čísle Pěkného kvítka, které vyjde 17. 6. 2024.

                                                                                                                                  Mgr. BcA. Oldřiška Kolaříková

cRzMHouw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 U34rHHmu lyLfyuH

Spolupracujeme

hostetin logoDDM PastelkaLesy CRliskaLogo PUOBlogo trnkaOVOVweb vis logozabka 02NPZP povinna publicita banner A4

Free Joomla! template by L.THEME